Elsker du at boltre dig på stranden, i den nærliggende sø, eller måske blot på havet? Og er du en haj til at sejle i kajak eller kano – eller vil du bare hygge dig med det? Så bør du overveje at få dig en oppustelig kano! Der er nemlig masser af fordele ved, at vælge sådan en i forhold til en traditionel kano. Artiklen her vil komme ind på disse fordele. Så læs med og bliv klogere på emnet.

Hvad er en oppustelig kano?

En oppustelig kano er, som navnet antyder, en kano du kan puste op. Og her har vi den første klare fordel. For det er altså nu engang noget lettere at transportere din kano, når du kan lukke luften ud af den og samle den sammen i en lille pose.

Du kan også læse mere om oppustelige kanoer her, så vælger du den rigtige oppustelige kano fra starten.

▶️ Hvis du allerede nu vil se nogle oppustelige kanoer eller kajakker, så se mere på Sitontop.dk ◀️

Når du tager en oppustelig kano med dig, så skal du blot være klar på at det første, der skal gøres naturligvis er, at pumpe luft i den. Det kan godt tage noget tid, og du kan med fordel bruge en pumpe til det. Men så snart kanoen er pustet op, så er du i udgangspunktet klar til at drage til søs. Man kan derfor sige at en oppustelig kano er den letteste kano på markedet, når vi taler transport. Det bliver næsten ikke lettere at transportere den i forhold til de traditionelle kanoer, som ofte skal stables og transporteres på toppen af bilen.

Oppustelige kanoer består typisk af slidstærk vinyl eller PVC, og det er ikke ualmindeligt at de har en kapacitet på 200 kilo eller derover. Der er således rigeligt med mulighed for ikke blot selv at tage en tur i kanoen, men også at tage venner eller familiemedlemmer med dig ud på vandet.

Her kan du bruge din oppustelige kano

I udgangspunktet kan du bruge din kano både på stranden, såvel som i den nærliggende sø, eller endda i din lokale havn og til søs. Det er faktisk udelukkende op til dig selv. Du skal dog huske at tjekke de lokale regler, der hvor du gerne vil ud med kanoen. Visse steder er det ikke tilladt at sejle i kano. Det er f.eks. typisk i sarte naturområder at det gør sig gældende. Husk altid at respektere reglerne, samt at opføre dig respektabelt til søs.

Kan en oppustelig kano bruges til sport?

Kano- og kajaksport er relativt populært i Danmark, og som land har vi opfostret store talenter såsom René Holten Poulsen og Kim Wraae Knudsen. Disse to gutter vandt blandt andet sølv i toerkajak ved OL i Beijing i 2008. Og måske kan du lade dig inspirere af dem og også opnå store sportsresultater? Kajaksport er i hvert fald en yderst krævende og spændende sport, og den træner dine muskler yderst intenst.

En oppustelig kano kan sagtens bruges til sport og træning. Det er sundt at holde sig i form, så du kan roligt købe en sådan kano, også hvis din målsætning er at holde dig sund og rask via intensiv træning.

Sådan kommer du i gang med din oppustelige kano

Har du længe gået og drømt om at komme i gang med vandsport såsom kano og kajak, men ikke helt har vidst, hvordan du skulle gøre det? Så er en oppustelig kano det logiske første skridt. Den er nemlig let medgørlig, og kræver ikke det helt vilde. Den er let at tage med dig, fylder intet, og er alligevel yderst sikker og solid på vandet.

Start derfor med at undersøge markedet for oppustelige kanoer. Der er mange at vælge imellem, og du bør derfor se på hvor holdbare og solide de ser ud, samt hvad andre brugere har skrevet om dem. Ofte er det bedre at give lidt ekstra for en der er langtidsholdbar, end at købe en som måske går i stykker efter en enkelt sæson i brug.

Husk redningsvesten!

Vi håber at denne artikel om oppustelige kanoer har gjort dig klogere på emnet. Måske er du endda blevet fristet til at købe en? Hvad end du vælger at gøre, så vil vi til sidst slå et slag for sikkerheden til søs. Det er nemlig vigtigt altid at have sikkerheden i baghovedet, når man sejler ud på havet. Husk derfor altid redningsvesten!

En anden god idé er at medbringe en mobiltelefon. Så har du typisk mulighed for at alarmere de relevante myndigheder, såfremt du ryger for langt ud på havet, eller på anden vis kommer ud for en ulykke.

Held og lykke med din oppustelige kano!