Et udendørs boblebad er den ultimative selvforkælelse

Du er på jagt efter dejlig luksus og velvære, når du overvejer et udendørs boblebad. Du kan sikkert allerede forestille dig, og god ven eller partner, på terrassen med et godt glas vin eller en kold øl, siddende i de varme behagelig bobler, som massere dig blidt med stråler af vand.

Men du har sikkert en masse ubesvarede spørgsmål omkring et køb af et udendørs boblebad. De spørgsmål vil du få besvaret her – og du vil blive anbefalet en række god valg af udendørs boblebad.

Hvad skal man kigge efter, når man køber et udendørs boblebad?

Der er flere ting du skal have for øje, når du køber et boblebad.

Fx skal du have øje for filtersystemet og vandvedligehold, isoleringen, pumpesystemetvarmelegemet og styresystemet.

5 ting som er afgørende for din oplevelse af badet

 • Filter og vandvedligehold: Den her er vigtig! For med de bedste filtrer kan du sørge for, at du ikke skal bruge alt for mange rengøringsmidler i vandet og på boblebadet. Det skåner badet, miljøet og din krop – og pengepungen.
 • Isolering: Jo bedre isolering, jo mindre energi skal du bruge på opvarmning af vandet i boblebadet
 • Pumpesystemet: En god og effektiv pumpe giver et lavere energiforbrug, bedre cirkulation og et mindre slid på pumperne.
 • Varmelegemet: Med et godt varmelegeme får du nemmere ved, at holde vandet varmt og rent. Du sikrer også, at du ikke for tidligt skal have det skiftet pga korrosion eller slid.
 • Styresystemet: Gå efter et nemt og brugervenligt styresystem til dit boblebad. Balboa-systemet er et godt valg og brugt verden over. Vivo Spa har et touch Balboa styresystem, som bestemt kan anbefales.

Som du kan læse, så handler alle ovenstående punkter ikke kun om nemhed, lækkerhed og gode funktioner, men også i høj grad om pengene man skal bruge på vedligehold og udskiftning af dele.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Hvordan virker et boblebad?

Et boblebad virker på den måde, at en pumpe cirkulerer vand rundt i nogle slanger og presser det ud igennem nogle dyser, som skaber en kraftig vandstråle, som kan massere din krop.

En anden funktion er, at den kan opvarme vandet og give dig en form for varmeterapi – og sørge for at du kan bade udenfor året rundt.

Hvad har et boblebad af funktioner?

Der er primært 3 ting, som de gode udendørs boblebad kan:

 • Hydroterapi: De indbyggede dyser giver dig massage eller hydromassage, som du sikkert kender det fra de fleste boblebad. Kig efter hvor mange dyser den har og hvor kraftigt de er.
 • Aromaterapi: Aromaterapi er en ældgammel teknik, som lægger et ekstra lag på oplevelsen.
 • Farveterapi: Spa-oplevelsen får endnu et nyk op, når du bruger de indbyggede lys i mørket og får sat den helt rette stemning.

Hvad er forskellen på spa, boblebad, jacuzzi og hot tub?

Et boblebad er det samme som et spabad. Der er indbygget dyser, som kan massere dig med vandstråler.

En jacuzzi er det samme som et boblebad – en jacuzzi er bare produceret af amerikanske Jacuzzi Corp.

En hot tub er et bassin eller kar fyldt med varmt vand til brug for fysioterapi eller rekreation – lidt ligesom et vildmarksbad.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Hvor stort et boblebad kan man få?

Når det kommer til antallet er personer, så er det meget almindeligt, at man kan få et udendørs boblebad til 8 personer. Og det rummer gerne op til 2900 liter vand.

De mindste til 2 og 3 personer rummer mellem 800 og 1100 liter vand.

Størrelsen betyder noget i forhold til, hvor du vil stille et henne. Et udendørs boblebad fra Vivo Spa kan både graves ned, stilles frit, være udenfor eller stilles indendørs.

Hvor mange personer kan der være i et boblebad

Køber du fx et udendørs boblebad fra Vivo Spa, så vil du kunne få et bad, som kan rumme mellem 2 og 8 personer. Og i og med, at siddepladserne enten kan være formet som en mere “almindelig” siddeplads eller som en loungestol, så er det evt enten 2 livsnydere eller en familie på flere personer.

Pladsen vil også betyde noget i forhold til om der er plads til et boblebad med regulære siddepladser eller de liggende lounge-pladser.

Hvad koster et boblebad i strøm?

Ifølge forbrugermagasinet, Bolius (kilde, 2018 – elpriserne kan være steget siden), koster det ca 4-6.000 kroner om året i strøm, for et boblebad på 5-6 personer, som bruges 2-5 gange om ugen hele året. Det vil sige 100 til 250 gange om året i alle slags temperaturer. Så ca 25 kroner pr gang, hvis man deler strømforbruget ud.

Det er klart, at hvis du køber et billigt boblebad, så kan prisen på driften fordobles, da både isoleringen og varmelegemet er ringere.

Hvad koster det at opvarme udendørs boblebad?

Som du kan læse i ovenstående svar, så koster det ca 4-6.000 kroner om året (og op til 10.000 kr), at bruge et større udendørs boblebad. Her er ikke kun indregnet opvarmningen, men også filtrering og cirkuleringen af vandet.

Hvad koster det at fylde et boble med vand?

Det er meget forskellige hvad vand koster i de forskellige kommuner og byer. Men en ca gennemsnitlig pris på, at fylde et karet op med 1.000 liter vand, ligger på godt 50 kr.

Hvor hurtigt kan man opvarme en udendørs spa?

Der er flere faktorer, som er i spil, hvis man skal svare på hvor hurtigt man kan varme et boblebad op. Et godt bud er mellem 8 og 15 timer. Det afhænger af ting som udetemperatur, antal liter vand, temperaturen du vil opnå og selvfølgelig kvaliteten og effekten på varmelegemet.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Hvorfor stopper et boblebad med at boble efter en periode?

Er det fordi man ikke må sidde i boblerne konstant? Er det fordi det ikke er godt for kroppen? Er det pga energiforbruget? Eller er det for ikke, at slide på materialet i boblebadets system?

Kan et udendørs boblebad holde til sne og frostgrader?

Ja, dit udendørs boblebad kan godt tåle frostgrader. Det er bygget til, at kunne stå ude året rundt – også i Danmark. Det er klart, at du skal tage dig din forbehold og klargøre den til vinteren. Har du et oppusteligt boblebad, så vil det være en god idé, at tage det ned om vinteren – bare så det ikke står der permanent, selvom det er muligt at have det til  at stå fremme i længere perioder – også i frostvejr.

Hvor skal man købe et udendørs boblebad?

Køb dit nye udendørs spabad hos en forhandler du stoler på. Helst en dansk butik, så du har alle de danske rettigheder i forhold til køb, reklamation og garanti. Iwao.dk kan jeg varmt anbefale. De har kvalitetsprodukter fra ende til anden og et meget højt vidensniveau omkring boblebad. De har tilfredhedsgaranti og Danmarks bedste priser.

Hvad koster et udendørs boblebad?

Der findes mange forskellige prisniveauer. Og som det er med alt muligt andet, der er populært, så findes der både gode kvalitets-modeller af boblebad, men der findes også billige budget boblebad.

Du kan få et udendørs boblebad fra omkring 5-6.000, hvis det er et oppustelig spabad, til omkring 100-150.000 kr for dem med de bedste pumpe- og filtersystemer, i bedste materialer og med de fleste funktioner.

Og som det er med så mange andre ting, så får du hvad du betaler for. Køber du et billigt bad, så får du også billigere komponenter, kortere holdbarhed, langt færre finesser og funktioner, samt noget der bare ikke helt emmer af lækkerhed.

Selve isoleringen af badet er også afgørende for, hvor godt det holder på varmen og ultimativt, hvor meget energi det skal bruge på at holde en hvis temperatur.

Prisen er også afgørende for selve pumpesystemets teknologi og muligheden for nemmere vedligehold.

Fx hvis du køber et bad fra Vivo Spa, så får du en ramme af stål, hvor de billige modeller er lavet i PVC – hvilket er mindre holdbart.

Må børn komme i boblebad?

Børn må selvfølgelig gerne komme i boblebad, men det anbefales kraftigt, at det er under opsyn. De fleste boblebad er både store og dybe nok til at børn skal være under konstant opsyn. Optimalt set, så bad sammen med dem. Om muligt sørg for, at holde den låst, når det ikke bruges, så ingen kan tilsnige sig utilsigtet adgang.

Hvordan vedligeholder man et udendørs boblebad?

En række grundlæggende tips til vedligeholdelse af et udendørs boblebad:

 • Læs altid vejledningen grundigt, så du holder dig præcist til de foreskrifter, som producenten har givet
 • Sørg for korrekt dosering af diverse kemikalier og brug ikke andre midler end de anbefalede
 • Hold pH-værdien mellem 7,0 og 7,4
 • Skift og rent filtrerne efter forskrifterne
 • Brug ikke sæbe i vandet
 • Brug rent badetøj hver gang
 • Undgå dyr i badet
 • Skift vand mindst hver 3. måned
 • Rengør og imprægner ydersiden af dit boblebad
 • Bruger du klor i vandet, så må du ikke tømme det ud i haven, det skal i kloaken
 • Større boblebad over 1.000 liter har ofte en funktion, som omdanner ilt i vandet til ozon, som så renser vandet – hvilket gør at du skal bruge færre rengøringsmidler og kemikalier

Det kan anbefales, at købe produkter fra SpaCare, som langt de fleste forhandlere sælger. Køb nogle pakker eller kits, hvor du får flere forskellige rengøringsmidler til samlerabat.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Waterfit Swimspa er toppen af poppen!

Waterfit Swimspa er udendørs boblebad, også kaldet en svømmespa eller fitness spa, på op til knap 6 meter i længden og 1,5 meter i højden!

Og så kan de bruges til at dyrke svømning i, med det indbyggede modstrømstyrke af vand – som styres med via en trinløs regulering.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.