De største fordele ved en Svømmespa

Af de primære fordele du får ved en svømmespa kan nævnes:

  • at du ikke behøver en hel swimmingpool i haven eller huset – og derfor sparer en masse plads
  • at du kan få dig en frisk svømmetur eller afslappende massage, når du vil og ikke er afhængig af åbningstider i svømmehallen
  • at den kan bruges til andre træningsformer end svømning. Fx løb eller gang på stedet
  • at du kan svømme året rundt, da den er opvarmet
  • og så kan du selvfølgelig hygge mere med familie og venner
Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Hvad er en Svømmespa?

En Svømmespa, også kaldet en Swim Spa eller Fitness Spa, er en lille udendørs pool med modstrømning, som man kan svømmetræne. Den er formet som en aflang pool på omkring 4-5 meter i længden, 2 meter i bredden og ca 1,5 meter dybden.

Hvordan virker en fitness spa?

En fitness spa virker på den måde, at den er udstyret med kraftige modstrømsdyser, eller jetstråler, så man kan svømme på stedet i en swimmingpool, som er er 5-6 meter lang i stedet for en på 25 eller 50 meter, som de færreste har plads til i hjemmet eller haven – specielt hvis den skal bruges til hydroterapi, vandmassage, hygge-spa eller være opvarmet. Selv meget erfarne svømmere kan dyrke seriøs svømmetræning, da den yder svømme-modstand på op til 15-18 km/t.

Hvor lang en Svømmespa kan man få?

De fleste svømmespa er mellem 3,5 og 6 meter. Så der er god længde til at kunne svømme i den. Og også lade sig skubbe langsomt tilbage for så at tage nogle hurtige og hårde tag og svømme sig frem. Med en bredde på mellem 1,5 og 2 meter og længde på 4-6 meter, så har du masser af god plads til at tage din armtag og benspark.

Kan børn svømme i en Swim Spa?

Det vil være både ja og nej. En svømmespa er så dyb, at børn skal være under konstant opsyn. Dybden på ca 1,5 meter for de fleste gør, at man gerne skulle kunne svømme og være voksen nok til, at kunne træffe de gode beslutninger.

Kan man træne til en Iron Man i en Fitness spa?

Ja, du kan godt træne op til en Ironman eller et tri-stævne i en fitness spa. Du kan svømme på samme måde som i en svømmehal eller et traditionelt svømmebassin.

Selvom du kan justere den modstand der skal være i vandet, så er det ikke helt det samme som at svømme i åbenvand, hvor du både har en lidt køligere temperatur, forskellige strømninger i vandet og mere vind. Så det vil stadig være en god idé, at træne lidt i søerne.

Hvor hurtigt kan man svømme i en Swim Spa?

I de fleste Swim Spa kan du svømme fra et par kilometer i timen og op til 15-18 km/t for de allerbedste med mulighed for stor modstrøm. Er 15 km/t hurtigt nok tænker du måske? Til sammenligning svømmer den tidligere Olympiske mester Michael Phelps ca 10 km/t på toppen. Så de fleste fitness spa vil passe de normalt stærke motionister.

Hvad koster en svømmespa?

En svømmespa, eller fitness spa, koster ca fra 150.000 kroner til 250.000 kr. Prisen kommer selvfølgelig helt an på, hvilke funktioner og specifikationer du ønsker. Hvilken størrelse skal den have, hvor stærk en modstrøm skal den have, hvilke massagemuligheder skal den have osv.

Du skal også tage i betragtning, at den skal fragtes til dit hus, samt stilles op og monteres.

Hvis du ikke føler, at pengene er til det lige nu, eller du ikke har pladsen til installationen, så kan du overveje en oppustelig spa – også kendt som et udendørs boblebad – eller et vildmarksbad i træ.

Swim Spa eller svømmespa fra Vivo Spa

Hvordan vedligeholder man en Fitness Spa?

De fleste fitness spa er udstyret med teknologier, som gør dem nemme at vedligholde. EcoPro teknologien gør det både bæredygtigt, effektivt og nemt at vedligeholde. Med den gode teknologi sikrer du også, at du skal skifte vandet færre gange, hvilket er godt for din pengepung og naturen.

Det anbefales at du anskaffer dig specielle rensemidler, som fx SpaCare Cleansing Cream til at fjerne bakterier og andet skidt. Og så kan du bruge SpaCare Beauty Polish til at genskabe glansen. Det er også en god idé, at købe noget imprægnering til ydersiden af din spa og låget. Og så er det selvføgelig vigtigt for vandsystemet og dyserne, at du bruger noget afkalker, så vandsystemet ikke kalker til.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.