Hvad skal man se efter, når man skal vælge et vildmarksbad til haven?

At finde et vildmarksbad som er bedst i test, kan give dig en vis sikkerhed for, at du får et bad, som kan holde i mange år, og som kan give jer glæden ved at bade udendørs, som er meningen med det hele.

Udvendig ovn til vildmarksbad inkl. skorsten


Læs mere her

Vildmarksbad delux, Ø200 cm


Læs mere her

Vildmarksbad DIY, Ø170 cm


Læs mere her

Vildmarksbad, Ø180 cm


Læs mere her

Skal dit vildmarksbad være oppusteligt, i træ, plast eller glasfiber?

Hvad der falder bedst ud i en test afhænger af, hvilken kategori der er tale om. Ofte vil trækarrene vinde ud fra et æstetisk synspunkt, mens der kan være andre grunde såsom mindre vedligehold, hvis et vildmarksbad i plast eller glasfiber falder bedst ud i en test.

Det er vigtigt at gøre sig klart, at der findes vildmarksbade i mange prisklasser, materialer og udformninger. Så I skal overveje, hvad du har brug for, og hvor meget I har mulighed for at investere i det nye udstyr.

Du kan også få et udendørs spa som oppustelig. Du kan se de bedste oppustelig spa her. En oppustelig spa er lidt som et udendørs boblebad.

Det oppustelig vildmarksbad passer godt til mange med villaer og som ikke nødvendig vis er de store vildmarks-badere eller vinterbadere, men de nyder en god og nem luksus. Det kan man få med et oppustelig vildmarksbad.

Hvilke vildmarksbad er bedst i test?

Der kåres mange forskellige slags vildmarksbad med prædikatet bedst i test. Det sker hvert år. Men der er mange som er bedst i test. Der er tests af vildmarksbad, som virksomhederne selv laver. Så er der dem, som er kåret af dem som rent faktisk tester flere af dem selv. Og så er der også dem, som siger de har testet dem eller finder andre, som har testet dem.

Rådet herfra er, at man skal finde det vildmarksbad, som bedst passer til ens behov. Det er en sammensætning af budget, type og forventninger.

Har du fx en lille budget, skal vildmarksbadet kunne pakkes ned om vinteren og vil du kun bruge det nogle få gange om året. Så er fx et oppustelige vildmarksbad en god retning at gå i.

Udvendig ovn til vildmarksbad inkl. skorsten


Læs mere her

Vildmarksbad delux, Ø200 cm


Læs mere her

Vildmarksbad DIY, Ø170 cm


Læs mere her

Vildmarksbad, Ø180 cm


Læs mere her

Hvordan skal dit vildmarksbad opvarmes?

Du skal også overveje, hvilken opvarmningskilde du ønsker. Nogle synes det er en autentisk oplevelse med et vildmarksbad med brændeovn, mens andre er mere trygge ved et vildmarksbad til gas eller et vildmarksbad til el.

Hvor stort skal dit vildmarksbad være?

Det er også vigtigt at afgøre, hvor stort det nye vildmarksbad skal være. Skal det være en kar, hvor du og kæresten kan sidde og nyde livet alene, eller er I en større familie, som skal kunne bruge karret sammen, og måske også sammen med venner og naboer?

Der er også en del foreninger inden for idræt, spejder etc., som køber vildmarksbade for, at have det som tilbud til medlemmerne i forbindelse med møder og konkurrencer, og her vil størrelsen ofte være den afgørende årsag til et bestemt valg.

Hvor meget koster et vildmarksbad?

Du skal også se på, hvilke økonomiske rammer du har. Vildmarksbad kan fås fra 10.000 kr. til langt over 30.000 kr., alt efter udstyr, opvarmningsform og materialer. Køb ikke for billigt, så vildmarksbadet ikke holder så længe som ønsket. Glasfiber og plast holder helt sikkert længere tid end et vildmarksbad i træ – som skal vedligeholdes løbende også.

MSpa Comfort Bergen Spabad 4 personer


Læs mere her

MSpa Comfort Bergen Spabad 6 personer


Læs mere her

MSpa Comfort Tekapo spabad 4 personer


Læs mere her

MSpa Comfort Tekapo spabad 6 personer


Læs mere her

MSpa Comfort Bergen Spabad 4 personer


Læs mere her

MSpa Comfort Bergen Spabad 6 personer


Læs mere her

MSpa Comfort Tekapo spabad 4 personer


Læs mere her

MSpa Comfort Tekapo spabad 6 personer


Læs mere her

Hvilke overvejelser skal vi gøre vedrørende materialer?

Vildmarksbade fås i forskellige materialer. Man kan for eksempel få vildmarksbad i plast, vildmarksbad i træ og vildmarksbad i glasfiber, og det er både et spørgsmål om økonomi, vedligehold og æstetik, om man foretrækker den ene eller den anden løsning.

Mange foretrækker et traditionelt rundt kar i træ, når de skal investere i et udendørs bad. Det vil ofte passe godt ind i en have, se naturligt ud og kan måske på en naturlig måde bygges sammen med terrassemiljøet, så man kan få skabt et fantastisk wellness hjørne i sin have. Det kan hurtigt bliver et trækplaster for hele nabolaget.

Et kar i træ vil ofte være brændefyret, hvilket også understreger den autenticitet, som man bygger op omkring en kar af denne type. Så kan det blive et helt ritual at tænde op, hygge sig med et glas vin, mens vandet lunes op, og til sidst hygger man sig i karret. Ja, vi kender nogle, der sover udendørs året rundt i deres haveshelter og hver weekend har et helt ritual med morgenmad ved grillen, bad i udendørskarret og andre ting – samklangen med naturen er perfekt.

Et vildmarksbad i træ kræver lidt vedligeholdelse i form af beskyttelse af træet. Vil man ikke havde dette arbejde, kan man anskaffe sig et vildmarksbad i plast eller glasfiber, hvor vedligeholdelsen begrænser sig til udvendig vask med sæbevand med mellemrum, når man synes, at karret trænger til det.

De fleste vildmarksbade kan fint stå udendørs hele året, blot skal man sørge for, at det bliver tømt for vand og at karret dækkes over, så man ikke risikerer at karret får frostskader. Meningen jo også ofte, at man vil bruge karret om vinteren, så i de fleste tilfælde bør man aktivt sikre sig, at udstyret rent faktisk er beregnet til at kunne stå ude året rundt.

Kan man selv bygge et vildmarksbad?

Hvis man har hænderne skruet rigtigt på, er der ikke noget i vejen for selv at gå i gang med at bygge et vildmarksbad. Ofte vil det være en praktisk løsning af købe et inderkar i glasfiber eller plast, som man så bygger en træbeklædning om omkring. Så kan man tilpasse karret fuldt ud til det havemiljø, man i forvejen har og for eksempel bygge karret sammen med terrassen ved at bruge den samme træsort til terrassen og beklædningen omkring karret.

Til mange kar kan der købes ekstra udstyr i form af trapper, presenninger og andet, så det både bliver bekvemt at bruge karret, og du sikrer dig lang levetid på udstyret. Tjek, hvad du kan få og vælg det, som du har brug for.

Så drømmer du om, at sidde på din terrasse i et flot vildmarksbad og føle det varme vand gøre godt for krop og sjæl?

Vildmarksbade bliver mere og mere udbredte, og for mange er det en mangeårig drøm, der går i opfyldelse, når de for første gang tænder for varmekilden til deres nye vildmarksbad og får lagt grunden til meget velvære med det nye udstyr.

Et vildmarksbad er på en måde en vej til at realisere drømmen om det naturlige liv, som vi ellers har forladt for mange år siden i vores moderne verden. Vi kan nyde at være ét med naturens elementer, når vi sidder i karret og bliver varmet igennem, mens vinden rusker i håret.

Hvad enten det er sommer eller vinter er det en fantastisk oplevelse at tage et vildmarksbad udendørs. Om sommeren kan man nyde fuglenes sang og den lune blæst, mens vi om vinteren kan genkalde os vores gamle vikingefortid og føle blodet bruse i årerne. Vinteroplevelse i et vildmarksbad kan på mange måder sammenlignes med glæden ved at gå i sauna om vinteren, hvor vi ruller os i sneen bagefter og på den måde rigtig kan mærke kontrasten mellem det varme og det kolde.