Sækkestole - til indendørs, have og til stranden

Sponsoreret indhold

En sækkestol er enkel, super behagelig og hyggelig

Sækkestolen er elsket som siddemøbel på teenageværelser, ligesom der er en sækkestol til børn på mange børneværelser.

Sækkestole bruges også i de voksnes afdeling – ikke mindst, hvor indretningen skal være moderne og hyggelig og med en rød tråd tilbage til, da mor og far var unge.

Og så selvfølgelig på stranden også. Er den for svær at medbringe, så kan du med fordel kigge på en oppustelig sofa eller en air bed.

Sækkestole fås i mange forskellige materialer – rattan, bomuld, forskellige former for plastmaterialer og i forskellige designs.

I dag er de mest berømte designs nok fatboy sækkestolen og SACKit, som hver især har deres særlige kendetegn.

De fleste gode sækkestole kan også bruges i haven selvfølgelig.

Se et yderligere udvalg af Terapy sækkestole her.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Sækkestolen har rødder tilbage til 1970’erne

Sækkestolen som møbel har sine rødder tilbage i 1960’erne og 1970’erne. Det var designerne hos det italienske møbelfirma Zanotta, som i 1969 for første gang producerede en sækkestol, og siden er det gået slag i slag. I perioder har stolene været mere eller mindre populære, og de senere år har sækkestolene igen vundet indpas i mange danske hjem.

Sækkestolen blev lig med det afslappede liv

Man kan ikke sige, at én designer hos Zanotta har æren for sækkestolen.

I dag tilskrives sækkestolen et triumvirat af designere fra firmaet, nemlig de tre herrer Cesare Paolini, Franco Teodoro og Piero Gatti.

De havde simpelthen lagt mærke til, at deres kolleger ude i møbelproduktionen i pauserne satte sig på sække, de havde fyldt med skumplastkugler – de var rigtig gode at sidde på, når frokosten skulle spises.

For dem, der var unge i 1970’erne og 1980’erne, blev sækkestolen et symbol på oprør og sympati med hippiebevægelsen og ungdomsoprøret.

Den blev symbol på et afslappet liv, måske i kollektivet eller på kollegiet, hvor vi lagde afstand til konformiteter og turde være anderledes.

Fra at blive leveret i grå eller brun udviklede sækkestolene sig da også til en mangefarvet kollektion, så de kunne passes ind i alle typer af indretning.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Mange designs

I dag fås sækkestole stadig i mange designs og farver. Den mest klassiske model er også i vore dage  en firkantet sæk fyldt med Krøyer-kugler af skumplast.

Man kan sådan set nemt selv lave en sækkestol af eksempelvis en gammel plaid. Det findes der flere gode instruktionsvideoer om på Youtube. Men har du ikke mod på selv at gå i gang med arbejdet med at lave en ny sækkestol, kan du købe dem i de fleste møbelforretninger, store supermarkeder, i sengetøjsbutikker og i en mangfoldighed af butikker på nettet.

Nogle af de mest kendte designs i dag er sack it og fatboy. Sack it er et dansk design, og stolen fås i et hav af forskellige stoffer og materialer – gerne med et retro-pift, så stolen matcher en af tidens vigtigste trends, retrobølgen. Der er også flerfarvede stole og stole i læder.

Fat boy er helt klassisk – en sæk med fyld af skumplastkugler – men også i denne produktlinje fås mange farver. Der findes også udvidelser til serien, hvor der er mulighed for at spænde stolen op med en rem, så man får et mere regulært sæde og ryglæn.

I forlængelse af retrobølgen er der også mulighed for at få en stol fremstillet af brugte skibssejl. Dette stof er fremragende og slidstærkt, og ved at blive lavet af genbrugte gamle sejl bliver stolen i høj grad bæredygtig. Der spares jomfruelige materialer, og materialer, som måske ellers blot ville blive smidt væk, får ny værdi som råmateriale til en sækkestol.

Disse stole er ikke mindst gode til brug udendørs, fordi sejlstoffet er skabt til at kunne klare vind og vejr.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Sækkeseng til menneskets bedste ven

Har du hund, kan den såmænd også få sin egen sækkestol eller sækkeseng – en Doggielounge, som leveres med et flot kødben som dekoration. Det er en rigtig blød, men alligevel godt understøttende seng til hunden, hvad enten den er stor eller lille.

Nogle bruger en helt almindelig sækkestol til menneskets bedste ven, især hvis den er et eksemplar af en af de meget store racer. Til dem kan det nemlig være svært af få en almindelig hundeseng, som er stor nok, men en sækkestol fungerer fint som erstatning for en sådan traditionel hundeseng. Den er blød, former sig efter hundens krop og støtter de rigtige steder – det har især de største hunderacer tit brug for, fordi de trods deres størrelse i virkeligheden har en lidt sart krop. Ikke så få ulvehunde og hjortehunde får deres skønhedssøvn på en blød hundesækkeseng.

Tjek at der er de rigtige kugler i stolene

Det er vigtigt at sikre sig, at der er brugt de såkaldte Krøyer-kugler i stolen, hvis du er i markedet for at finde en til dig eller familien.

Nogen gange er der brugt almindelige flamingokugler, men de er ikke så gode. De er ikke beregnet til, at vi mennesker og vores hud skal være i nær kontakt med dem i længere tid. Det skyldes især, at flamingokugler som oftest er behandlet med et brandhæmmende stof, der for eksempel kan indeholde klor eller brom. Stofferne mistænkes for at kunne give kræft eller påvirke vores hormonbalance. Det sidste er især uheldigt, hvis børn bruger stolene. De brandhæmmende stoffer vil uvægerligt afgive dampe i takt med, at de opvarmes af de kroppe, der sidder i stolene.

I stedet skal stolene være fyldt med Krøyer-kugler. De er beregnet til kropskontakt og har ikke disse brandhæmmende stoffer påført.

Krøyer-kugler er opfundet af den danske ingeniør Karl Krøyer, der brugte dem til at hæve et skib, der var gået ned sammen med en masse får. En genial tanke, som han udførte i praksis – og blev verdensberømt på.

De første kugler fra ingeniør Karl Krøyer var fremstillet af styropor, og også i dag er det den særlige type skumplast, der bruges i kuglerne, som har en mikrocelle-struktur.

Hvis du vælger selv at sy din egen sækkestol, er det også vigtigt, at du anskaffer dig disse Krøyer-kugler til at fylde stolen med, og ikke blot køber det første og bedste produkt af plast.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Sækkestolen er perfekt til afslapning

En sækkestol er det perfekte møbel til at slappe af i. Den former sig efter din krop, og har du en øm ryg eller en dårlig skulder, kan den også give kroppen den rigtige støtte de rette steder. Ja, man kan næsten blive forfalden til at sidde eller dase i en sækkestol, og i mange hjem er den da også den stol, familiens medlemmer slås om.

Sækkestole fås i mange prislejer, og prisen afhænger både af designet, firmaet bag stolen, stoffet, den er lavet af, og forhandleren. Ofte koster en stol fra 1.500 – 3.000 kr., afhængigt af mærke og design.

Størrelsen går fra stole, der passer til en barnekrop, til voksenstole – og stole i XXL, hvis stolens bruger er blevet lidt korpulent.

I kan lave skønne hyggehjørner på terrassen eller plænen med en eller flere sækkestole i stedet for traditionelle liggestole. Det vil være en sand magnet for husets unge mennesker – og deres forældre og deres venner. Og måske også naboens kat – men det kan man jo nok godt leve med, hvis den ellers er flink til at hjælpe med at holde mus og andre gnavere væk fra matriklen.

Sækkestole er i det hele taget meget bredt anvendelige møbler, så vi kan kun anbefale, at I prøver at eksperimentere lidt med dette klassiske og alligevel moderne møbel.

Det kan næsten ikke gøres mere enkelt, hvis man vil have et møbel: Fyld en stofpose med en eller anden form for fyld, allerbedst de såkaldte Krøyer-kugler, sy den sammen og sæt den på gulvet. Så har du en sækkestol, som du kan forme efter din krop og den måde, du gerne vil sidde på. Det skulle da lige være, hvis du ville gå efter en sammenklappelig strandstol. En strandstol kan du nemt opbevare og tage frem ved passende lejligheder. Du kan læse mere om de bedste sammenklappelig strandstole her.