UV badetøj til børn

Gør det bedste for dine børn og giv dem UV-beskyttende tøj

Hvorfor UV-badetøj?

De fleste danskere elsker at opholde sig udendørs, når solen skinner fra en skyfri himmel. Solens stråler er dejlige, men det kan være farligt at udsætte sig for direkte påvirkning fra de skadelige UV-stråler, som kommer fra solen. Ikke mindst for børn.

Roxy UV badetrøje whole hearted long sleeve UPF 50 prism pink

Petit Crabe Max UV trøje kort lynlås - Blue

Petit Crabe Etoile Zipper UV trøje - taupe

Petit Crabe Etoile Zipper UV trøje - lemonade

Petit Crabe Etoile Zipper UV trøje - cornflower

Petit Crabe Enzo UV soltrøje HERRE - taupe

Petit Crabe Enzo UV soltrøje HERRE - cornflower

Petit Crabe Enzo kortærmet UV soltrøje HERRE - taupe

Roxy whole hearted UV soltrøje sunkissed coral

Billabong girl surf dayz UV soltrøje bright orchid

Puma UV bikini trusser med snører UPF 50+ pink

Petit Crabe UV soltrøje HERRE - petrol

Indlæs flere

Brug både UV badetøj og solcreme

Derfor skal vi naturligvis huske solcremen. Dette råd sidder efterhånden på rygraden hos de fleste, når der skal skærmes af for solens stråler, men det er ikke altid lige let at få børnene smurt ind – og måske har de mindste endda en stærk modvilje mod at få creme på kroppen. Den problemstilling er der sikkert en del forældre, som kan nikke genkendende til.

Heldigvis findes der også andre hjælpemidler, som kan være særdeles nyttige, når børnene skal lege eller bade i solen. Børnenes hud er mere sart end de voksnes og kræver derfor ekstra opmærksomhed og beskyttelse. Derfor er det altid en god idé at sørge for, at de små poder også har badetøj på, som samtidig har indbygget UV-beskyttelse.

Det anbefales ikke at lade helt små børn under et halvt år opholde sig i solen overhovedet, men når de bliver lidt ældre, er der ikke noget til hinder for at sende dem ud – så længe de blot er beskyttede mod de skadelige UV-stråler.

Du kan læse meget mere om solskoldning og UV-stråler her.

Beskyt dine børn med UV badetøj

Hvad er UV-badetøj?

UV-badetøj til børn og UV-badetøj til babyer er fremstillet af materialer, der skærmer ekstra godt mod solen, og det meste UV-badetøj indeholder en faktor på cirka 50.

Måske tænker du, at det må være nok at give børnene almindeligt badetøj på, da tøj jo generelt også beskytter huden mod solens stråler. Det er også rigtigt, men almindeligt tøj giver kun en beskyttelse, der svarer til faktor 10-15-stykker, og det rækker ikke til børnenes udsatte hud.

Den UV-beskyttende effekt kan i produktionen opnås ved eksempelvis en meget tæt vævning af stoffet, ved hjælp af farvning eller en efterbehandling med et kemisk materiale.  Men uanset hvilken metode, der er brugt i fremstillingen af UV badetøjet, er dine børn bedre stillet i solen med UV badetøj.

Sådan finder du det rigtige UV-badetøj til dit barn

Når du skal finde UV-badetøj til børn, skal du kigge efter UPF-faktoren. Det står for UV-Protection Factor og svarer til den faktor, som på solcremer hedder SPF – Sun Protection Factor.  Groft sagt kan man sige, at hvis dit barns hud begynder at brænde i solen efter 10 minutter, vil en faktor på 50 forlænge opholdstiden i solen med 50 gange – altså 500 minutter.

Når UV-badetøj bliver testet, foregår det på forskellige måder og efter forskellige standarder. Kig derfor efter UV-badetøj, som er certificeret med UV-Standard 801, som betyder, at tøjet er testet på flere forskellige måder, så man sikrer sig, at beskyttelsen bevares, når tøjet er vådt og bliver strukket osv.

Der findes efterhånden masser af UV-badetøj til børn i alle størrelser og designs, som børnene kan lide. Og det er altid en god idé at vælge UV badetøj, som dækker så meget af kroppen som muligt. Ligesom med alt andet tøj, mister UV-badetøjet også gradvist sin beskyttelse med tiden, når det bliver slidt. For at forlænge levetiden anbefales det derfor at skylle tøjet i rent vand, når det har været udsat for saltvand, ligesom tørreprocessen helst skal foregå i skygge, mens UV-badetøjet har vrangen ud.