Der er skolernes sommerferie 2024 om:

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Der er lidt forskelligt fra kommune til kommune hvornår skolerne holder sommerferie.

Fx holder skolerne i Aarhus Kommune sommerferie fra lørdag den 22. juni 2024 til og med 4. august 2023.

Hvor fx skolerne i Aalborg Kommune holder sommerferie fra lørdag den 22. juni 2024 til og med tirsdag den 6. august 2024.

Men langt de fleste af de knap 100 kommuner holder skolernes sommerferie fra 22. juni til og med 4. august 2024.

Hvor mange uger er der i sommerferien?

I mange år har de fleste skoler haft 6 ugers sommerferie. Sommerferien er blevet delt op i to dele; før og efter forældrenes industriferie. Det er typisk sådan, at de “lidt ældre” unge selv tilrettelægger deres sommerferie, indtil forældrene kommer tilbage fra arbejde, mens de yngre børn tilbringer en del af sommeren i SFO’en, hvor de er sammen med nogle af deres andre kammerater, som går i skole med dem.

Hvor mange skoledage er der til sommerferien 2024?

Skoleåret har en gennemsnitlig længde på ca. 190 dage. Der er derfor ca. 190 skoledage indtil sommerferien i 2024, dvs. fra skolestart. Så der er helt sikkert endnu færre dage til sommerferien, når De læser dette. Dette kan dog variere alt efter, hvornår de enkelte kommuner beslutter at begynde og slutte sommerferien.

Hvornår slutter skolernes sommerferie 2024?

Skolesommerferien 2024 slutter tirsdag den 5. august 2024 for de fleste kommuner i Danmark.

Har alle skoler den samme sommerferie-periode?

Datoen for skolernes sommerferie varierer fra kommune til kommune, men de fleste skoler holder ferie fra lørdag den 23. juni til tirsdag den 5. august i 2024.

Hvor mange uger har vi sommerferie?

Som nævnt er skolernes sommerferie normalt 6 uger lang. Længden af sommerferien kan variere lidt fra år til år, men den er typisk på omkring 6 uger. Dette omfatter 3 ugers industriferie, som forældre og arbejdstagere ofte også har fri.

Hvor mange skoledage er der på et år?

Skoleåret består typisk af 190 dage, men dette tal kan variere afhængigt af, hvornår de enkelte kommuner holder sommerferie.

Hvilket land har den længste sommerferie?

Skolerne i Norge og Sverige har meget længere sommerferie end de danske skoler, med henholdsvis 2 og 3 uger mere ferie (ifølge: Kristeligt Dagblad).

Spanien, Italien og Portugal har dobbelt så lange sommerferier som danskerne.

Når man ser på, hvilket land der har den længste industriferie, bringer Danmarks tre ugers industriferie Danmark op i nærheden af toppen af de europæiske lande. De forskellige landes ordninger for helligdage gør det dog vanskeligt at give et entydigt svar på dette spørgsmål.


Hvornår er der industriferie?