For mange danskere er der ikke noget bedre end at kunne nyde sommeren ved vandet og på stranden – det skulle da lige være, at nyde en dejlig lun oppustelig spa hjemme i haven. Heldigvis er vi i Danmark beriget med en lang kystlinje, der gør, at de fleste forholdsvist hurtigt kan komme ud til havet. Det er der rigtig mange, unge som ældre, der benytter sig af – især i sommerhalvåret.

Husk de tre solråd: Skygge, solhat og solcreme

For børnefamilier er stranden et oplagt sted at tilbringe en dejlig sommerdag. Her er der masser af muligheder for mange timers leg i både vand og sand, og dagen kan hurtig gå på hæld, når man befinder sig på stranden. Der er dog nogle forholdsregler, man altid bør følge, når man er ude i solens stråler. Solens stråler kan måske føles mindre kraftige ved vandet, fordi det ofte lufter mere end inde i landet, men ikke desto mindre er de ligeså kraftige. Derfor bør man også på stranden altid huske de tre solråd: Skygge, solhat og solcreme. Førstnævnte solråd handler om, at alle bør trække ind i skyggen mellem klokken 12.00 og 15.00, fordi det er i dette tidsrum, at solstrålerne har højest UV-stråling. Men hvad kan man så give sig til, når aktiviteterne primært er begrænset til parasollens skygge?

Udnyt parasol-tiden til den form for afslapning, du har lyst til

I timerne mellem 12.00 og 15.00 bør alle familiemedlemmer søge skygge under parasollen. Det betyder ofte, at aktiviteterne skal foregå på et begrænset område. Hvis dine børn er små, kan det netop i dette tidsrum være oplagt med en lille middagslur, der giver forældrene mulighed for at slappe af uden at skulle holde opsyn, mens de er i pool med deres badedyr. Her kan man blandt andet læse en god bog eller blive opdateret på sommerens bikinimode i et af de mange modemagasiner. Det er også oplagt at bruge skyggetiden på underholdning på mobilen. Mobiler har generelt ikke godt af at ligge direkte i sollys, men sørger du for, at den ligger i skygge under parasollen og eventuelt også under et klæde, så kan du sagtens bruge telefonen. Her kan man eksempelvis lade sig underholde online på https://www.cozino.com/dk/slot-games/ med spil på en lang række forskellige spilleautomater, ligesom man kan lytte til e-bøger fra sin smartphone. Vælger du at underholde dig selv via din mobiltelefon, kan det være en rigtig god idé at have en powerbank med til stranden. Med en powerbank kan du altid få fyldt nyt batteri på din mobiltelefon, hvis batteriet er ved at være opbrugt. Når klokken slår 15.00, og børnene er klar på nye aktiviteter, kan I fortsætte med de klassiske strandaktiviteter såsom bygning af sandslotte, badning i havet og strandtennis i sandet.