[sociallocker id=”1657″]

Værs’go og tak 🙏🏻 Gå til alle dine ferie-tjeklister.
Kan både downloades som PDF og bruges online uden login.

Til tjeklisterne

[/sociallocker]

Temperaturen i de sydeuropæiske lander runder ofte både 30 og 40 grader om sommeren. Det er selvsagt meget varmt. Og det skal du være meget opmærksom på.

Luftfugtigheden i Danmark er noget højere end i de sydeuropæiske, hvilket gør varmen mere “ulidelig” på grund af fugten. Så i de sydeuropæiske lande – og længere sydpå selvfølgelig – føles det selvfølgelig varmt, men ikke helt på den samme trykkende måde.

🥵 Gode råd til at håndtere ekstrem varme

Vi har samlet nogle gode til dig, når du skal klare dig godt gennem den stegende varme.

💦 Drik rigeligt med vand

Det er især vigtigt for dig, at drikke rigeligt med vand. Sundhedsstyrelsen anbefaler at du drikker mindst 1,5 gange så meget som du plejer – når temperaturen overstiger 30 grader. Og faktisk er mange af os ikke særligt gode til, at drikke nok vand dagligt. Så drik rigeligt. Det kan nemt blive til flere liter.

Specielt i varm og tør luft skal du være specielt opmærksom på, at du ikke sveder som på samme måde som i Danmark. Så det kan være svært at huske vandet.

Huske at kaffe og alkohol dehydrere dig. Så nyder du nogle kolde øl, så skyl noget vand på samme tid. Personligt prøver jeg at drikke lige dele øl og vand.

👶🏻 Hold et skarpt øje med ungerne

Børn er ikke altid så bevidste om deres sult og tørst. De glemmer det også ofte, hvis de leger godt. Så her er det ekstremt vigtigt, at sørge at de får rigeligt med vand. Hold øje med deres aktivitetsniveau, evt. deres bleer om der væske i og andre tegn på døsighed.

Hold også øje med farven på urinen. Er den let gul, så får du væske nok. Begynder den at blive mørk, så har du fået alt for lidt væske og du risikerer solstik – i bedste fald. I værste kan det betyde døden. Ikke for at male fanden på væggen eller lave skræmmekampagner, men folk dør i ekstrem varme. Men som ofte ældre og lidt svagere folk.

Efterlad dem selvfølgelig aldrig i en varm bil. Heller ikke med to vinduer rullet let ned. Det bliver alligevel nemt over 60 grader i løbet kort tid. Det gælder jo også hunde. Uanset hvor simpelt det end måtte lyde, så er fakta bare, at der stadig dør mange børn og hunde hvert år fordi de glemmes eller efterlades i en bil.

⛱ Søg skygge fra solen

Det kan også være ekstremt varmt selv i skyggen, men søg i ly under parasoller og lignende.

🏃🏼‍♂️ Hold dig ikke nødvendigvis fra sport

Nyder du at dyrke sport i syden, så skal du ikke holde dig fra det. Men du skal være meget opmærksom. Du mister voldsomt meget væske i løbet af fx. en løbetur. Så drik rigeligt med væske efterfølgende.

Skær evt. lidt ned på hårdheden og distancen. Er du i dårlig form, så overvej evt. om du skal vente til du kommer til køligere himmelstrøg. Eller hold dig til, at løbe om morgen.

[sociallocker id=”1657″]

Værs’go og tak 🙏🏻 Gå til alle dine ferie-tjeklister.
Kan både downloades som PDF og bruges online uden login.

Til tjeklisterne

[/sociallocker]