Værs'go og tak 🙏🏻 Gå til alle dine ferie-tjeklister.
Kan både downloades som PDF og bruges online uden login.

Til tjeklisterne

Det blå sygesikringskort blev indført efter det gule ikke kunne bruges i EU mere. Det blev erstattet af det blå sygesikringskort, som er gyldigt i EØS-landene. EØS-landene er de 28 EU-lande samt Norge, Schweiz, Liechtenstein og Island.

You are in luck! Du kan nemt nå, at få det blå sygesikringskort bestilt

Hvis du, som mange af os andre, altid er ude i sidste øjeblik for at få styr på dine sygesikringskort, forsikringer og pas, så er der heldigvis ingen grund til panik.

Så snart du har bestilt det blå sygesikringskort, så modtager du fra Udbetaling Danmark en kvittering og et midlertidigt online sygesikringskort. Og du kan bestille til hele familien på samme tid. Så det er super nemt og klares hurtigt på Borger.dk.

Hvad nu hvis man har glemt det blå sygesikringskort eller ikke får det fornyet?

Faktisk er du forsikret uanset om du har sygesikringskortet med eller ej, så kan du modtage behandling i EØS-landene. MEN du kan risikere, at skulle lægge ud forbehandlingen selv, hvis ikke du kan få fat på Udbetaling Danmark i mellemtiden. Pengene kan du så få refunderet, når du kommer hjem igen.

Dog dækker det blå sygesikringskort ikke for behandling på en privatklinik.

Det dækker heller ikke for hjemtransport og dødsfald. Så her vil det altid anbefales, at have en privat rejseforsikring. De er iøvrigt ikke særligt dyre. En rejseforsikring som skal dække “normale” rejseaktiviteter i verden koster mellem 350 og 500 kr om året.

Værs'go og tak 🙏🏻 Gå til alle dine ferie-tjeklister.
Kan både downloades som PDF og bruges online uden login.

Til tjeklisterne

tjeklister til sommerferien

Få tjeklister til alle ferier og glem intet!

Både til download og online brug (ingen login nødvendig)

Når du indtaster din mail vil modtage nyhedsbreve med rejsetips og rabatter - kan nemt afmeldes.

Tillykke, du har nu adgang til tjeklisterne (Tjek din mail)

Share This