Har man grønne fingre og gerne vil optimere vandingen af sine planter hjemme i haven, kan man underlette det hårde arbejde med lange vandslanger med en siveslange. Så kan man både spare tid og se sine planter vokse sigt store og flotte på ingen tid. En siveslange er enhver planteglad persons bedste ven

Siveslange hos havehandel.dk kan købes på hjemmesiden, hvis det lyder fristende at kunne spare tid på havevandingen. Det kan tage tid at vande. Især hvis man har en stor have med mange blomster og planter. Det kan også være et hyggeligt projekt at vande. Men i sommerperioden kræver planterne ekstra kærlighed og masser af vanding. Det gælder især nye planter.

Hvad er en siveslange?

Det ligger lidt i ordet, hvad en siveslange er. I stedet for en haveslange med kun én enkelt ende med vand, kommer siveslangen med mange udgange til vandet. Langs hele siveslagen er der en masse huller som kommer ud i passende mængde. På den måde får man desuden minimalt vandspild. En jævn og konstant mængde vand til jorden giver et endnu bedre udbytte til haven.

Køkkenhaven, hækken og blomsterne kan ved denne jævne tilførsel af vand vokse sig endnu større og flottere ved hjælp af siveslangen. Siveslangen kan endda minimere vandforbruget med hele 60 procent. Så kan man spare lidt penge på vandregningen i sidste ende. På samme tid er man med til at passe på klimaet ved at belaste vandforbruget mindre.

Sådan fungerer siveslangen

Slangen skal blot tilsluttes som enhver anden vandslange. Dog skal man ikke skrue helt op for vandet. I stedet skal den stå på lav til medium styrke. Det kan tage lidt tid at slangen er fyldt. Meningen er ikke at vandet skal komme ud i kraftige stråler. Det skal være så lidt som muligt. På den måde får planterne den regelmæssige, jævne og konstante vandtilførsel.

Det er vigtigt, at slangen ligger uden knæk på jorden. Det kan let ske, nu hvor strålen ikke er så kraftig. Det kan stoppe vandet fra at løbe igennem. Man kan desuden købe flere slanger og koble dem sammen. Det er oplagt, hvis haven er stor. Samtidig er det smart, hvis der er meget langt mellem alle tørstige planter og hække i haven.

Godt at vide om siveslangen

Siveslangerne kommer i forskellige længder. Den længste er op til 30 meter lang. Derved kan den nå rigtig langt rundt i alle små kroge i haven. Den har en diameter på 13 millimeter. Slangen er oplagt at bruge til alle slags planter. Det gælder især for nye planter som kræver en god start på livet. Den er også god til drivhuset, hækken eller måske køkkenhaven.

Hvis man køber flere slanger, kan de endda kobles sammen. Ved at bruge siveslangen opnår man mange gode ting. Flottere og større planter kan vokse. Samtidig er man med til at minimere sine spor på klimaet ved at spare på vandet gennem minimalt vandforbrug. Er man interesseret i dette, bør man helt klart besøge havehandel.dk og undersøge slangen nærmere.