[sociallocker id=”1657″]

Værs’go og tak 🙏🏻 Gå til alle dine ferie-tjeklister.
Kan både downloades som PDF og bruges online uden login.

Til tjeklisterne

[/sociallocker]

De fleste af os hader time lange køer. Af mange årsager. Man spilder sin tid. Man skal formentlig høre på utilfredse unger. Man frygter for bilens helbred. Og man føler at starten på en ferie man har glædet sig til ender i frustration.

Men jeg vil hjælpe dig med, at planlægge din næste kør-selv-ferie, så du får en god start på ferien og kommer nemmest muligt til din destination. Ferien skal starte, når du sætter dig i bilen og ikke først, når du er fremme ved dit feriemål.

🛑 Undgå A13 mellem Østrig og Italien i industriferien om lørdagen 🛑

Du finder måske ikke en mere presset dag og vejnet, end A13 over Brennerpasset mellem Østrig og Italien, end hvis du kører over Brennerpasset i industriferien om lørdagen.

Det giver sig selv, at der er pres på vejnet i Tyskland, Østrig og Italien i industriferien. Og specielt om lørdagen er der tryk på. Der er det nemlig “store byttedag”. De fleste har book hoteller og campingpladser fra lørdag til lørdag.

Har du styr på Miljømærkerne og Vignetterne til kør-selv-ferien? Læs hvad du skal vide her.

Mine egne erfaringer med kør-selv-ferie til Italien

Jeg er kommet forholdsvist nemt og succesfuldt til Italien (Lidoen) fra Danmark. Og det var formentlig en blanding af både kløgt og held.

Hør kort om mine overvejelser bag de beslutninger jeg tog før vi tog afsted.

Indrømmet, det var en hård tur. Jeg tog turen i stort set ét ryk. Det var et langt sejt træk. Men trafikken var super fin.

Jeg havde valgt et specifikt afgangstidspunkt for, at undgå for meget trafik gennem den tyske morgentrafik.

Vi kørte til grænsen til middag. Men det var for, at tage en tur i legeland ved grænse, lege, spise og gøre klar til “natten”. Ungerne blev sat i bilen omkring kl 19 og de sad og hyggede sig en time eller to, og faldt så i søvn.

Jeg havde valgt IKKE, at tage vejen til München, men over den østlige del af Tyskland ned over Regensburg. Jeg havde en idé om, at alle de andre, som skulle til Italien ville tage over München og jeg ville meget gerne over Østrig og tage et kig på det billedeskønne Hallstatt.

Fortsættes under billedet

Hallstatt Østrig

Jeg tog en times søvn på en rasteplads for at samle lidt energi til de næste mange timer. Da vi ramte Hallstatt var det tidlig morgen – det var smukt, men regnede. Men vi fik tisset af og spist en sandwich. Vi havde omtrent 5 timer til Cavallino.

INGEN kø eller uheld på vejen til Italien

Turen til Østrig og videre til Italien gik perfekt. Bedre end ventet. Vi var lidt trætte bevares, men turen forløb perfekt.

Sørg for at time turen

Hvor vil du være hvornår?

Undgå myldertid i Tyskland ved de store byer om morgenen og om eftermiddagen. A7 er meget trafikeret så den kan man også med fordel undgå. Følg evt. en rute over Regensburg. Vi gør det ihvertfald igen i år.

⬇ Har du brug lidt råd til køreturen eller vil du give et råd, så kommentér nedenfor ⬇

[sociallocker id=”1657″]

Værs’go og tak 🙏🏻 Gå til alle dine ferie-tjeklister.
Kan både downloades som PDF og bruges online uden login.

Til tjeklisterne

[/sociallocker]