Sidste søndag i marts kl. 02:00. Uret stilles da en time frem til kl. 03:00. Det er i 2024 søndag den 31.3.

Sommertid er en årlig begivenhed, hvor vi stiller uret en time frem for at udnytte de længere dage. Men hvornår sker det, og hvordan kan vi nemt huske det? Læs videre for at finde ud af det!

Hvornår stiller man uret tilbage?

Hvad er Sommertid?

Sommertid er den periode af året, hvor vi stiller uret en time frem for at udnytte det længere dagslys. Dette er i modsætning til vintertid, hvor uret stilles en time tilbage. Formålet med sommertid er at spare energi og reducere behovet for kunstig belysning om aftenen.

Hvornår Skal Uret Stilles Frem?

I Danmark og mange andre europæiske lande sker overgangen til sommertid den sidste søndag i marts kl. 02:00. Uret stilles da en time frem til kl. 03:00.

Den Nemme Huskeregel

En huskeregler for at huske, om uret skal stilles frem eller tilbage, er: “Forår frem, efterår tilbage.” Dette betyder, at i foråret stiller vi uret frem, og i efteråret stiller vi det tilbage.

Men den mest kendte version. Når det bliver sommertid stiller vi havemøblerne frem, så uret skal stilles frem. Tilsvarende skal havemøblerne stilles tilbage, når det bliver vintertid, og så skal uret stilles tilbage.

Hvorfor Har Vi Sommertid?

Sommertid blev først indført under Første Verdenskrig som en måde at spare kul på. Idéen var, at ved at udnytte dagslyset bedre, ville folk bruge mindre elektricitet om aftenen. Selvom vi ikke længere er afhængige af kul på samme måde, fortsætter mange lande med at følge sommertid for at spare energi.

Konklusion

Sommertid er en praktisk måde at udnytte de længere dage på og spare energi. Husk at stille uret en time frem den sidste søndag i marts, og brug huskereglen “Forår frem, efterår tilbage” for at gøre det nemmere at huske. Med denne lille justering kan vi nyde mere dagslys om aftenen og bidrage til en mere bæredygtig livsstil!