En hottub er en super måde at udvide livet udendørs på. Har man ikke mulighed for at investere i et komplet vildmarksbad med det hele, så kan en hottub være en rigtig god løsning, som hele familien kan få glæde af.

Hvis man ikke selv kan købe en, kan man også leje den, for eksempel til en vejfest, familiedag eller bare en hyggeweekend derhjemme. Men de fleste vil nok gerne selv investere i en hottub, og for dem er der også mange muligheder.

Udstyret fås både som et fast kar, der stilles op udendørs – et udendørs boblebad om man vil – og som en oppustelig hottub, som man kan tage med, hvis man vil bruge det andetsteds end derhjemme – for eksempel i sommerhuset, på campingferien, på lejr eller ved stranden.

Bestway Cover til Hawaii airjet 180x180x71cm

Løst cover til Bestway Lay-Z Hawaii airjet spabad. Coveret medfølger til spabadet, men kan købes som løs reservedel her, hvis ønskes.

Bestway Lay-Z Spa Hawaii AirJet 180x180x71cm

Slap af og få en wellness oplevelse derhjemme med et oppusteligt spabad fra Bestway. Lay-Z Hawaii har 140 Airjet-dyser, der giver masser af lækre og afslappende bobler i vandet. Modellen har indbygget Freeze Shield teknologi, der forhindrer at vandet fr

Bestway Lay-Z Spa Hawaii HydroJet Pro ø180x71cm

Slap af og få en wellness oplevelse derhjemme med et oppusteligt spabad fra Bestway. Lay-Z Hawaii HydroJet har 140 Airjet-dyser samt 8 HydroJet massagedysser, der giver masser af bobler samt massage. Modellen har indbygget Freeze Shield teknologi, der

Bestway Lay-Z Spa Maldives HydroJet Pro 201x201x80cm

Slap af og få en wellness oplevelse derhjemme med et oppusteligt spabad fra Bestway. Lay-Z Maldives HydroJet har 180 Airjet-dyser samt 8 HydroJet massagedysser, der giver masser af bobler samt massage. Modellen har indbygget Freeze Shield teknologi, de

Oppustelig hottub

En oppustelig hottub kaldes også ofte for en oppustelig spa, Det fungerer typisk således, at der til karret er forbundet en pumpe, der gennem en række dyser giver den spa effekt, som man gerne vil have, og samtidig varmer pumpen vandet op til den temperatur, man ønsker. En pumpe vil typisk kunne varme vandet i din oppustelige hottub op med 1 – 2,5 grader C i timen, så med et vandindhold på eksempel 600 – 1.000 liter skal du planlægge brugen af din hottub lidt – man tager ikke bare lige en beslutning om at hoppe i det udendørs bad, da vandet skal have tid til at blive varmt.

Hvis en tur i den oppustelig hottub skal være virkelig behageligt, går man ofte efter en temperatur lidt højere end kropstemperaturen, sådan at man føler, man bliver varmet rigtig godt op og får løsnet muskler og ømme lemmer af det varme, boblende vand.

Der findes mange forskellige modeller af oppustelig hottub på markedet. Både runde og firkantede og med forskelligt vandindhold og rumfang. Typisk er badene beregnet til 2 – 6 personer af gangen.

Du skal overveje, om din oppustelige hottub skal stå ude hele året, eller om du vil tage den ind om vinteren. Skal den stå ude hele året, skal du sørge for, at den er udstyret med et anti-frost system, så du ikke risikerer, at vandet fryser og ødelægger karret.

Det er nemt at puste en oppustelig hottub op. Hvis du tror, du selv skal bruge lungerne og puste løs, tager du heldigvis fejl for oppumpningen foregår med en elektrisk pumpe, som fungerer sammen med den pumpe, der varmer vandet op og pumper luft gennem dyserne.

En hottub kan fås i mange typer

En hottub fås i mange udgaver, både som oppustelig og fast. En hottub kan for eksempel være udført med en ramme – eller et kar – i hårdt træ, som kan modstå vind og vejr. Karret er typisk foret med et støbt inderkar i plast, eller med en fleksibel plastfolie.

Opvarmning af vandet sker med en ovn, som kan brændefyres eller opvarmer vandet med el. Hvis der er brændeovn til opvarmning af vandet i din hottub, er der også en skorsten, og det er vigtigt at se efter, at den er udformet, så I ikke risikerer at brænde jer på dens overflade.

En hottub af denne type er meget tæt på et egentligt vildmarksbad, og prisen ligger omkring 30.000 kr. med en margen både opad og nedad alt efter, hvilket fabrikat og hvilken udførelse, man vælger.

Har man ikke mulighed for at investere så meget, kan man for en billigere penge få forskellige udgaver af en oppustelig hottub (også kaldet oppustelig jacuzzi). De fås typisk fra 3.500 kr. til 9.000 kr. og kan have forskellig udformning og størrelse.

Overvej dine behov

Husk at overveje, hvad du har brug for, når du investerer i en oppustelig hottub.

Skal den stå permanent ude, er det måske en idé at kigge efter en model i træ i stedet for en oppustelig hottub. Men vil du flytte rundt med den, er det klogt at vælge en oppustelig model.

Vedligehold er typisk begrænset til rengøring, sådan at du får en god oplevelse i vandet, og er den brændefyret, som nogle af de faste hottubs er (også kaldet vildmarksbad), skal du naturligvis sørge for at have godt og tørt brænde til rådighed.

Som ekstraudstyr kan typisk købes trapper, så adgangen til karret lettes, og lignende udstyr.

En livsnydende livsstil

At bruge en oppustelig hottub er på mange måder udtryk for, at man er en ægte livsnyder. Det er en særlig fornøjelse at sidde i det varme vand på en klar vinterdag og opleve naturen omkring en, mens man får varme i kroppen og skøn massage gennem karrets luftdyser.